a1f93f6facc5c4db95b23f7681704221

wartos

"Kuring pikir aya cekap bukti pikeun nyarios yén manpaat anu pangsaéna nyaéta pikeun jalma anu ngagaduhan COVID-19 pikeun ngalindungan aranjeunna tina masihan COVID-19 ka jalma sanés, tapi anjeun masih bakal kéngingkeun kauntungan tina nganggo topéng upami anjeun henteu ' teu gaduh COVID-19, "saur Chin-Hong.
Topéng tiasa langkung épéktip salaku "kontrol sumber" sabab tiasa nyegah tetesan anu diusir langkung ageung tina ngejat kana tetesan anu langkung alit anu tiasa ngumbara langkung jauh.
Faktor sanés anu kedah diémutan, nyatet Rutherford, nyaéta anjeun masih tiasa néwak virus ngalangkungan mémbran dina panon anjeun, résiko masking henteu ngaleungitkeun.

Naha jinis topéng penting?

Panilitian parantos ngabandingkeun rupa-rupa matéri topéng, tapi pikeun masarakat umum, tinimbangan anu paling penting nyaéta kanyamanan. Topéng anu pangsaéna nyaéta anu tiasa anjeun anggo kalayan nyaman sareng konsistén, saur Chin-Hong. Respirator N95 ukur diperyogikeun dina kaayaan médis sapertos intubasi. Topéng bedah umumna langkung protéktif tibatan topéng lawon, sareng sababaraha jalma ngaraos langkung enteng sareng langkung nyaman dipakena.
Intina nyaéta naon waé topéng anu nutupan irung sareng sungut bakal aya manpaatna.
"Konsépna nyaéta pangirangan résiko tibatan pencegahan mutlak," saur Chin-Hong. "Anjeun moal miceun leungeun upami anjeun pikir topéng henteu efektif 100 persen. Éta konyol. Teu aya anu nginum obat koléstérol sabab bakal nyegah serangan jantung 100 persén waktos, tapi anjeun ngirangan résiko anjeun sacara substansial. "
Nanging, duanana Rutherford sareng Chin-Hong ati-ati ngalawan topeng N95 anu nganggo klep (biasa dianggo dina pangwangunan pikeun nyegah inhalasi lebu) sabab henteu ngajagaan anu aya disakuriling anjeun. Klep hiji arah ieu ditutup nalika anu nganggo napas, tapi kabuka nalika anu nganggo éta napas, ngamungkinkeun hawa sareng titisan anu henteu saring kabur. Chin-Hong nyarios yén saha waé anu nganggo topéng klep kedah nganggo masker bedah atanapi topéng kaén. "Alternatipna, ngan ukur nganggo masker non-valved," saurna.
San Fransisco parantos nyatakeun yén topéng nganggo klep henteu saluyu sareng urutan panutup wajah kota.


Pos waktos: Apr-27-2021